top of page

Sammanfattning säsong 15/16

Det var lagets andra år i Div 1 Norra och efter en del rotation i spelartruppen så var det svårt att veta hur resultatet skulle se ut i slutet av säsongen. Det var en del äldre och rutinerade spelare som tackade för sig samtidigt som det kom in nya hungriga och erfarna spelare. Den grunden som spelarna hade lagt tidigare år avseende lagkänsla och gemenskap gjorde dock att man snabbt byggdes ihop till en ny enhet med riktigt skön stämning hela säsongen igenom.

I oktober månad fick laget några ytterligare nyförvärv som skulle visa sig värdefulla för oss framöver. I ungefär samma veva beslutade sig tjejerna för att för att tacka sina dåvarande tränare för tiden som hade varit och istället gå vidare på egen hand. Tidigare spelaren Sara Martinsson togs in som ny tränare och coach för att avsluta resten av säsongen och arbetet började för att etablera en tydlig spelidé och tydligare roller.

Efter jul kunde man så smått börja se frukten av lagets hårda arbete där framförallt försvars- och målvaktsspelet utvecklades till att hålla en riktigt hög klass. Den stora utmaningen låg i att få anfallsspelet att bli mer stabilt, något som framåt februari tog stora kliv allteftersom spelarna förvaltade spelidén bättre och bättre. Samspelet blev tajtare samtidigt som individerna tog mer och mer egna initiativ inom spelidéernas gränser.

Vår målsättning var att hålla oss kvar i Div 1 vilket laget lyckades med genom kval mot Lindesberg och därefter Uppsala, i 4 raka matcher. Laget visade hela våren att man förtjänar och definitivt hör hemma i Div 1. Det är ett otroligt härligt gäng vars styrka är dess gemenskap och spelglädje - något som syns otroligt tydligt varje gång de ställer sig på banan!

Efter några veckors välförtjänt vila så har en ny säsong påbörjats. Jag tackar för några roliga, tuffa, fantastiska månader som coach för det här fina gänget och lämnar över rodret till ett nytt tränargäng som ska få bygga vidare på det vi har startat.

Heja AIK Damhandboll!

//Sara


Titta in snart igen
När inlägg har publicerats hittar du dem här.
Inga taggar än.
bottom of page