top of page

Vinst mot Uppsala

Det är alltid svårt att möta lag som ligger längre ner i serien än en själv – de har allt att vinna, vi måste prestera.

Även om man upplever att en är taggad och känner en längtan efter att få spela, så finns alltid risken att man undermedvetet känner sig lite för lugn - att det kommer att ordna sig. Man kommer omedvetet in i ett lägre passningstempo, fötterna rör sig lite långsammare vilket i sin tur gör att de försvarssituationer och passningar som man normalt hanterar utan problem plötsligt orsakar en känsla av dålig tajming och tekniska fel.

I helgens match mot Uppsala nådde vi inte upp till vår normala nivå i första halvlek. Vi blev väldigt spretiga bakåt vilket spred sig över banan hela vägen upp till anfalls-och passningsspelet. De tekniska felen var många. Vi kunde trots detta gå till halvtidsvilan med 2 mål upp, 10-12. Vi pratade igenom försvarsspelet, om hur vi skulle täta ihop det, och hur vi skulle hitta tillbaka till ett högre tryck framåt.

Spelarna förvaltade följande 30 minuter på ett strålande sätt. Försvarsspelet blev tajtare och tuffare. Trycket framåt ökade och vi gick rakt på mål. På nio minuter gick vi ifrån till en 8 målsledning och det rullade därefter på i samma anda, tills vi till slut stod som segrare med 15 måls marginal. Vi kunde gå runt på hela laget, där de som kom in tog för sig och visade framfötterna. Riktigt roligt att se både Fanny och Felicia ta plats och prestera på ett bra sätt. Det är lättare sagt än gjort att kunna lägga in en ny växel, att ställa om huvudet, och höja sig så markant mitt i en match. Men det här laget har förmågan att göra just det.

Med en riktigt positiv känsla av hur vi själva kan påverka och förändra vårt spel så går vi nu in i en ny träningsvecka med siktet inställt på Tyresö på söndag! KUL!


Titta in snart igen
När inlägg har publicerats hittar du dem här.
Inga taggar än.
bottom of page