top of page

Bra start på nya året

Det nya året har börjat intensivt med 3 seriematcher på en vecka. Första två matcherna är avklarade medan vi har den sista, och för veckan, den längsta bortamatchen kvar i morgon, lördag, då vi åker till Lindesberg.

Västerås har stått för motståndet i de första två matcherna i och med att serien vände. Det var roligt att möta ett nytt lag för säsongen och vi hade revansch att utröna från förra säsongens mördande förluster. Vi är ett bättre lag än förra året men samtidigt så har Västerås plockat upp några av förra årets mest utmärkande spelare till deras elittrupp så det var ett spännande nytt möte som väntade.

Vi började hemma och det märktes att det var ringrostigt på många håll. Vi kom inte till i vårt försvarsspel inledningsvis samtidigt som vi var otydliga i avslutsfasen. Det tog närmare 20 minuter innan vi började hitta rätt och kunde gå till halvtidsvilan med 5 bollar upp. Andra halvleken såg ut mer eller mindre som den första - vi släppte upp Västerås till 1 boll innan vi kom upp i varv igen och kunde stänga matchen med en vinst med 5 bollar.

På onsdagskvällen var det retur i Västerås, dit vi åkte med ambitionen att kunna hålla ihop försvaret och ha fokus i avslutsfasen hela matchen - gärna med ett bredare spel, både till höger och vänster. Även denna gång släppte vi dock upp Västerås alldeles för lätt inledningsvis. Vi gav inte vår målvakt riktigt det stöd som vi är vana vid. Glädjande kom vi igång och kunde bekvämt och säkert rinna iväg till en 9 målsvinst när matchen var slut. Andra halvlek var fantastisk där vi kunde bjuda på ett fint kollektivt spel där alla var hot och mål- och/eller assistgörare. En skön match att få med oss inför veckans sista drabbning på lördag.


Titta in snart igen
När inlägg har publicerats hittar du dem här.
Inga taggar än.
bottom of page