top of page

Knapp förlust mot Strands IF

Efter en fantastisk inledning av seriespelet i Div 1, med 3 raka och klara segrar, fick vi nu tyvärr se oss besegrade av Strands IF med minsta möjliga marginal.

Det var två mycket fysiska och starka lag som ställde upp på banan och Strands IF började helt klart bäst och hade efter halva första halvlek tagit kommandot med 6-11.

AIK, som hade lite svårt att ställa om mentalt till ett något tuffare motstånd än tidigare, släppte lite för lätta mål bakåt i inledningen samtidigt som koncentrationen i avsluten inte riktigt satt som den skulle.

Laget, som har visat en otrolig styrka i att bara fortsätta tugga på oavsett resultat, knappade sakta men säkert in på Strands, och kunde gå till halvtidsvilan med ställningen 10-12.

I andra halvlek fortsatte lagen att byta mål med varandra. AIK nådde upp till lika vid några tillfällen men Strands fick snabbt en eller två upp. När klockan visade på 45 minuter ledde Strand med tre bollar, 16-19. Där och då fick AIK en ny energiboost och kunde med ta sig upp och förbi i målprotokollet till ställningen 20-19. Den stora skillnaden under denna period var att man helt enkelt var mer lyckosam med att få bollen i nät bakom Strands IF:s för dagen duktiga målvakt. AIK spelade sig generellt fram till bra lägen matchen igenom men var lite för olyckliga i skottögonblicken. Strands IF kunde återta ledningen med en boll och höll sedan denna marginal hela vägen in till slutsignalen.

Totalt sätt kan man säga att det var två fysiskt starka lag som möttes, där tyvärr AIK:s ineffektivitet i skottögonblicket fällde avgörandet denna dag. Det som är positivt att se är att man fortsatt spelar sig fram till bra lägen och att laget ger aldrig upp, utan fortsätter kämpa trots en mindre bra inledning. Denna energi kommer att ta oss långt den här säsongen.

Natalie Einebrant fick pris som bästa spelare i AIK och hon var mycket säker från straffpunkten matchen igenom. Vi fick också äntligen välkomna Charlotta ”Charlie/Lotta” Roos till laget på ”riktigt” då hon nu var klar för spel. Hon kom in i andra halvlek och gjorde en stabil insats.

Bortsett från den snöpliga förlusten så var det otroligt ledsamt att se en trolig knäskada på vår Jenny Raappana. Vi var många som led på läktaren för hennes skull och vi kommer alla att hålla tummarna för en snabb återhämtning.

Även vår bilaga tuffar på i reservserien och är klara serieledare så här långt. Heja!!