Vinst mot Enköping borta

Borta premiär.

Det var två taggade lag på planen. Ett Enköping som äntligen skulle få ha sin hemmapremiär i div 1 och ett AIK som hade första bortamatchen för säsongen.

Jag (Emma) var nervös! Med ett förflutet i Enköping och en framtid i AIK så blir denna match lite av en måste match från min sida fast jag inte ens är med på planen.

Matchen började skakigt från AIK's sida. Vi får inte riktigt träff på deras mitt nia, Emma Ingvarsson som ja, förmodligen var den kortaste på planen men med ett skott som dånade i hallen när hon träffade stolpen. Hon gör två snabba mål och Enköping leder med 5-3. Det mesta kom att handla om just mitt nio i denna match då hela 15(!!) av 32 skott enligt statistik kom från just Enköpings mitt nio.

I anfall så sprang AIK till en början mest i sedled och väntade på att någon annan skulle ta ansvar och efter ca 11 spelande minuter stod det 5-3 till Enköping och AIK tar time out. Jag har ingen aning om vad Bosse sa till tjejerna men vilken nytändning! Vi börjar hitta rätt bakåt samtidigt som Jenna stänger igen i målet. I anfall började målen trilla in ju mer vi sprang och faktiskt drog på oss försvarare och samtidigt hade bollen i rullning.

Efter 17 spelade minuter så tycker jag att AIK dominerade matchen och Enköping tar time out. Ställningen är då 6-8 och känslan känns bra i AIK. Jag har ännu en gång ingen aning om vad Bosse sa i denna time out till tjejerna men efter 20 spelade minuter så hade AIK dragit ifrån än mer (6-10). På 9 minuter så går vi från 5-3 till 6-10 - man blir ju lycklig på läktaren! Men en liten osäkerhet ligger alltid och lurar då alla som spelar/tittar på handboll vet att i en handbollsmatch kan det vända fort!

Julia Grahn gör en grym första halvlek där hon visar styrka i försvar och ett starkt psyke i anfall. Hon åker på många smällar och får även en utvsining med sig då hon visar att hon aldrig ger upp. Många fina mål och ett bra fotarbete i försvar! Vi går till halvtids vila med 9-13 och det känns som ett bra flow i AIK.

I andra halvlek så får Enköping en tidig utvisning och AIK kan gå ifrån i målprotokollet, från 9-13 i halvtid till 9-16 efter 37.31 spelade. Enköping tar återigen time out för att få ordning på sitt försvars- och anfallsspel.

Efter 41 spelade minuter så tar AIK time out då det känns som ett stressat AIK då Enköping punktar bort Julia Grahn. Det står 12-17 och time outen var mycket bra drag av Bosse då tjejerna behövde samla fokus igen efter lite slarv.

Jag vet inte vad Bosse preppar med i time outerna men efter denna gör vi sex raka mål och drar ifrån i målprotokollet till 13-23. I denna period så gör Josefin Angvarsson i AIK tre snygga mål från sin högerkant, otroligt viktiga mål! Enköping har en period med många tekniska fel! Och AIK räcker nävarna i luften efter varje skott i block eller räddning av Jenna. Enköping ser inte lika taggade ut längre och det ska tilläggas att efter 20 spelade minuter i andra halvlek så har Enköping endast skjutit 9 skott på mål.

Efter 50 spelade minuter av matchen så tar Enköping time out. De väljer att fortsätta punkta bort Julia Grahn men även lyfta med en av tvåorna i försvar. Det skärrade oss, vi blev överraskade och helt plötsligt lämnar vi över ansvaret på varandra precis som först 5 minuterna i första halvlek. Domarens hand för passivt spel kom upp otaliga gånger och vi blev stressade. Detta är något vi får ta med till träningen i veckan och nöta stenhårt på! Vi tappar koncentrationen och fick flera kontringar i baken och Enköping tillåts göra 9-2 sista 10 minuterna.

Överlag, förutom första 5 minuterna i första halvlek och sista 10 minuterna i andra halvlek så gör vi en grymt bra match! Det sägs att det är i försvar man vinner sina matcher och det speglade dagens match väldigt väl för även om det gick trögt framåt vissa stunder så stängde vi igen bakåt och fick så med oss målen framåt.

Ljuspunkter i matchen:

Frasses fint som drog på sig båda treorna i Enköpings försvar för att sedan få till ett inspel till Einebrant på linjen. Jenna i målet som gör många fina och grymt viktiga räddningar hela matchen igenom! Julia Grahn som visar vägen i första halvlek med sitt fina anfalls spel. Lisa Furtenbach med sina fina utspel till Josefin på höger 6 i andra halvlek. Rynge och Angvarsson som tar sitt ansvar i anfall i andra halvlek - mycket viktigt!! Försvaret i båda halvlekar där vi verkligen ställer upp för varandra! De 15-20 talet personer som tagit sig till Enköping idag för att stötta våra tjejer!! Extra plus till bänken som peppar och pushar hela matchen igenom. Så roligt att se att även om det är tufft någon sekvens i matchen så fortsätts det med allt peppande!