top of page

Seger i Hudiksvall

I lördags bar det av till Hudiksvall för att möta Strands IF, ett av lagen som kämpar i toppen tillsammans med oss. Ett lag som vi förlorade mot i början av säsongen med en boll. Vi var inte nöjda med vår egen prestation efter den matchen så det var ett revanschsuget gäng som satte sig i bussen på lördagsförmiddagen.

Innan matchen pratade vi om ett aggressivt försvarsspel, med fokus på rätt spelare och positioner, ett högt tryck i uppspelet och tålamod och noggrannhet i avslutsfasen.

Lagen följdes åt inledningsvis, innan vi gjorde ett ryck i mitten på första halvlek. Vi jobbade på med våra grundrörelser som med tålamod hela tiden skapade lägen för vår M6 och niometerspelare. Vi gick till halvtidsvilan med 8-15. I halvtid pratade vi om detaljer i att träffa rätt mot Strands försvarsspel där de gärna ställer om från 6-0 till 5-1 mitt i ett anfall samt att våra kantspelare skulle försöka dra isär deras försvarsspel ytterligare. Andra halvlek började lite skakigt där vi inte riktigt hade fokus och tålamod i anfallsspelet de första 5 minuterna vilket Strand snabbt straffade med kontringar eller bra tryck i andrafas efter fina målvaktsinsatser. De nådde upp till 5 måls underläge innan vi kände att vi hittade tillbaka till rätt sinnesstämning igen. Matchen var därefter under kontroll och siffrorna skrevs tillslut till 20-28.

Moa Marklund fick pris som matchens lirare vilket var mycket välförtjänt. En slitvarg som betyder mycket för oss både i försvarsspelet och i anfallsspelet, och som har fortsatt sin utveckling sedan förra säsongen till en riktigt kompetent M6:a. Då man aldrig kan glänsa utan lagkamrater runt sig som levererar satsningar och passningar så ska också resten av kollektivet hyllas. Vi har många spelare som syns i målprotokollet eller som direkta framspelare. Vi har också många spelare som sliter hårt för laget i alla lägen – oavsett om det är på banan eller på bänken, eller om det syns i målprotokollet eller inte. Det är i sådana här matcher detta blir extra tydligt. Det hårda arbetet kanske inte alltid syns för gemene man i publiken men vi i laget känner, uppskattar och värdesätter varje sådan insats och person!

Vår bredd och fysik avgjorde den här matchen till vår fördel och det var 2 riktigt sköna poäng att ta med oss hem till Solna!