top of page

Vinst i seriepremiären!

På söndagen började äntligen Norrettan för AIK när vi tog emot nykomlingarna Göksten!

Första halvlek var stundtals målsnål, men känslan var att den dåliga målskörden handlade om olika saker för de båda lagen. AIK kom till bra lägen men hade lite svårt att få in bollen under några perioder i första halvlek medan Göksten hade svårare att komma förbi AIK:s försvar. Lagen gick till halvtidsvilan med 13-8 i AIK:s favör.

I andra halvlek visade AIK att vi definitivt var det bättre laget denna dag. Vi spelade ett fortsatt bra försvarsspel som gav en hel del enkla omställningar med mål som resultat. Samtidigt lyckades man fortsätta hålla koncentrationen och fokus uppe i det uppställda anfallsspelet där varje spelare gjorde rätt värderingar mellan eget läge och lagkamratens.

Detta var en lagvinst, där vi har ett lag som älskar att spela försvarsspel tillsammans med våra eminenta målvakter och ett anfallsspel som lyckades hålla rätt fokus hela matchen igenom.

Lisa Furtenbach gjorde sin bästa match i AIK-tröjan med en nästintill felfri prestation där det var hennes, för dagen, fina förmåga att värdera situationerna som stack ut extra mycket. Lisa skapade lägen både för sig själv och för sin kantspelare.

Dessutom var Moa Marklund riktigt het på M6-positionen framåt, förutom i sin roll som försvarsgeneral. Det var också riktigt roligt att se Jenny Raapaana tillbaka på banan, och hur hon levererade på, den för henne något ovana positionen, H6.

Vi har också några riktigt duktiga assistgivare i laget som ska ha extra beröm, Julia Grahn och Sarah Fransson.

Det är skönt att få en go känsla med oss efter premiärmatchen men redan till helgen väntar betydligt tuffare motstånd, då vi möter Enköping, ett lag som satsat hårt inför den här säsongen. Vi tar med oss allt det positiva och är beredda på en hård match på lördag.

Tack också till alla våra trogna supportrar – från ungdomslagen till anhöriga – som hjälper oss på vägen. Ni är ovärderliga!

På fredagen spelade också vår bilaga seriematch i Div 4 reserv och kammade hem 2 p mot Lidingö. Här kommer dock krävas betydligt bättre spel och inställning framöver. De spelare som aspirerar på en plats i Div 1-laget bör passa på att ta chansen och visa vad de går för, samtidigt som de äldre spelarna behöver visa lite mer av den rutin de besitter. Skönt med en vinst dock och det är redan revanschlusta inför nästa omgång!